Ceaiurile care te ajută să ai un somn liniștit

Somnul este un factor crucial atunci când vorbim despre sănătatea organismului. Din păcate, aproximativ 30% dintre oameni suferă de insomnie sau de incapacitatea cronică de a adormi, de a rămâne adormit sau de a obține un somn calitativ. 

Timp de secole, oamenii din toată lumea alegeau ceaiuri din plante ca remedii naturale pentru un somn mai odihnitor sau pur și simplu pentru a obține o stare de relaxare. Cercetările moderne susțin, de asemenea, capacitatea ceaiurilor din plante naturale ca remediu împotriva insomniei. 

Ceaiul de mușețel 

De ani de zile, ceaiul de mușețel este folosit ca remediu natural pentru a reduce inflamația, anxietatea și pentru a trata insomnia. Efectele sale calmante pot fi atribuite unui antioxidant numit apigenină, cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce anxietatea și de a iniția somnul.

Ceaiul din rădăcină de valeriană 

Valeriana este o planta folosită de secole pentru a trata probleme precum insomnia, nervozitatea si durerile de cap. Din punct de vedere istoric, a fost folosit în Anglia în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a ameliora stresul și anxietatea cauzate de raidurile aeriene. Astăzi, valeriana este unul dintre cele mai populare remedii pentru somn pe bază de plante din Europa și Statele Unite.

Ceaiul de lavandă

Lavanda este o planta deseori utilizată pentru mirosul său aromat și calmant. Încă din cele mai vechi timpuri, grecii și romanii adăugau lavandă în băi pentru a se bucura de mirosul cu efect calmant al plantei Originară din regiunea mediteraneană, lavanda este cultivată acum la nivel mondial, mai mult pentru ceaiul obtinut din mugurii mici de culoare mov ai plantei cu flori.

Aceste plante naturale funcționează prin creșterea sau modificarea neurotransmițătorilor specifici care sunt implicați în inițierea somnului. Unele dintre acestea vă pot ajuta să adormiți mai repede, să reduceți trezirile nocturne și să vă îmbunătățiți calitatea generală a somnului. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie