Aspirina în doze mici poate reduce riscul de cancer

Studiile au asociat utilizarea regulată a aspirinei, un analgezic fără prescripție medicală, cu riscuri mai mici de atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, s-a dovedit că aspirina reduce riscul al anumite tipuri de cancer. Ceea ce nu se știe încă de fapt sunt cantitatea necesară și perioada de prescripție necesare de la diagnosticarea timpurie. 

Pentru a clarifica această asociere, cercetătorii conduși de Yin Cao de la Spitalul General din Massachusetts au analizat datele din obținute din urma a două mari cercetări: Studiul de sănătate al asistenților medicali și Studiul de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății. Aceștia au analizat consumul de aspirină și evoluția cancerului la peste 130.000 de adulți de peste 32 de ani. 

În general, persoanele care au luat aspirină în mod regulat au avut un risc cu 7% până la 11% mai mic de deces, comparativ cu persoanele care nu urmărit prescripția în mod consecvent. Cele mai mari beneficii au venit din partea persoanelor cu cancer de colon care au înregistrat o reducere a cazurilor de deces cu până la 30%. 

De asemenea, femeile cu cancer la sân au avut un risc mai mic de deces în urma studiului,  iar bărbații au prezentat un risc mai mic de a muri din cauza cancerului de prostată. Modul în care aspirina scade riscul de cancer nu este pe deplin înțeles de medici, însă oamenii de știință sunt de părere că aceasta reduce inflamația care contribuie la creșterea anormală a celulelor în tumori. 

Sursă: time.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie