Pilula pentru avort. Tot ce trebuie să știi despre avortul medical

Există două tipuri principale de avorturi: medicamentos și chirurgicale. Un avort medical poate fi denumit în mod obișnuit „pilula pentru avort”, dar implică administrarea a două tipuri de pastile care au ca scop întreruperea de sarcină. Există persoane care nu deosebesc însă aceste pastile de „pilula de a doua zi” sau Planul B, care este conceput pentru a preveni sarcina. 

În cazul unui avort medicamentos, prima pastilă pe care o veți lua este mifepristona, iar a doua este misoprostolul (cunoscut și sub numele de Cytotec). Utilizarea celor două medicamente împreună crește eficacitatea avortului și poate reduce durata efectelor secundare. 

Persoanele eligibile pentru avortul medical 

Femeile care nu au împlinit încă 10 săptămâni de sarcină sunt eligibile să ia pilula pentru avort, însă dacă depășesc această perioadă sunt nevoite să se îndrepte către avortul chirurgical. De asemenea, este posibil ca femeile cu afecțiuni medicale preexistente să nu fie eligibile să ia pilula pentru avort, în special cele care au o sarcină ectopică sau masă pe ovare,  femeile cu anumite boli genetice, cele care nu sunt capabile să înțeleagă procedura sau cum să urmeze instrucțiunile, femeile care nu vor avea acces la tratament și facilități medicale emergente, femeile care au o sarcină molară, în care placenta se dezvoltă anormal, femeile care au probleme cu inima, rinichii sau ficatul, femeile cu probleme severe ale glandei suprarenale.

Cum funcționează? 

Dacă luați ambele pastile pentru a provoca un avort medicamentos, acestea vor lucra împreună pentru a întrerupe sarcina. Mifepristonul va fi prima pastilă pe care o veți lua. Aceasta funcționează prin blocarea progesteronului și determinarea căderii mucoasei uterului. După 24 sau chiar 48 de ore de la ce ați înghițit prima pastilă, veți lua misoprostol, care determină contractarea uterului și expulzarea embrionului și a mucoasei uterine.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie