Ghidul tău pentru cumpărături sănătoase

Cumpărăturile pot fi o experiență intimidantă și copleșitoare pentru mulți oameni care vor să înceapă un regim alimentar mai sănătos. De exemplu, mulți dintre noi nu avem idee de unde să începem și nu suntem mereu siguri în privința alimentelor pe care le punem în coș. În plus, având la dispoziție  diversitate atât de mare, de multe ori, poate fi greu de stabilit care sunt alimentele cu adevărat sănătoase din ambalajele înșelătoare. 

Întocmiți o listă de cumpărături 

Deși cei mai mulți dintre noi unii fac cumpărături fără o listă sau o idee despre mesele pe care le vor găti în săptămâna următoare, majoritatea oamenilor au nevoie de un fel de plan. Întocmirea unei liste de produse alimentare sau a unui meniu săptămânal este o idee bună dacă nu vă decideți ușor asupra produselor pe care vreți să le cumpărați. 

Ce trebuie să includă lista de cumpărături?

În general, o dietă sănătoasă și echilibrată ar trebui să cuprindă în primul rând alimente întregi, bogate în nutrienți: legume, fructe, surse de proteine precum pește și ouă, fasole, nuci și semințe. Când întocmiți lista de cumpărături, poate fi util să o împărțiți în secțiuni, cum ar fi legumele nestarhiare și amidon, fructe, fasole și cereale, nuci și semințe, proteine, alimente congelate, înlocuitori de produse lactate, băuturi, condimente și diverse articole. 

Planifică-ți meniul pentru săptămâna respectivă 

Rețineți că, dacă sunteți obișnuiți să mâncați în oraș sau să comandați majoritatea meselor, este posibil să nu fie atât de ușoară trecerea la gătitul din propria bucătărie. Astfel, dacă sunteți nou în pregătirea meselor, începeți încet și faceți-vă un obiectiv de a prepara doar câteva mese în prima săptămână. Cu timpul, odată ce faceți din gătit un obicei sănătos, puteți adăuga mai multe mese în meniul săptămânal. 

Depozitarea alimentelor cu valabilitate de lungă durată, cum ar fi conserve de fasole și fructe congelate, în cămară și congelator, vă poate ajuta să reduceți cumpărăturile și să vă asigurați că aveți întotdeauna la îndemână ingrediente pentru a face o masă sau o gustare sănătoasă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie