Ce înțelegem prin bătăile inimii fetale la un embrion?

Conducerea din Texas a adoptat recent o nouă lege, supranumită „legea bătăilor inimii”,  prin care se interzice avortul după 6 săptămâni de sarcină. Decizia Senatului a intrat în vigoare la 1 septembrie și interzice avortul la prima detectare a bătăilor inimii fetale, însă specialiștii în sănătate reproductivă spun că la 6 săptămâni, un embrion nu are o inimă complet formată, ci mai degrabă un grup de celule care emit semnale electrice. 

Acest grup de celule se va transforma în cele din urmă într-o inimă la aproximativ 8 săptămâni după ultimul ciclu menstrual. Abia după 16 – 18 săptămâni de gestație inima, valvele și vasele pot fi văzute la ultrasunete. „O inimă are patru camere cu supape care permit colectarea sângelui și apoi pomparea către corp. La 6 săptămâni, există un grup de celule care au activitate electrică ”, a explicat dr. Jennifer Kerns, profesor asociat în departamentul de obstetrică, ginecologie și științe ale reproducerii de la Universitatea din California. 

Un embrion devine făt la 9 săptămâni după ultimul ciclu menstrual, moment în care se formează principalele structuri ale inimii, a spus Stanwood, un alt specialist în domeniu. Cele patru camere ale inimii, supapele și vasele pot fi văzute în al doilea trimestru, în jur de 16 până la 18 săptămâni, iar ecografiile sunt de obicei efectuate în acest moment pentru a identifica orice defecțiuni cardiovasculare. Chiar și în acest moment, inima se bazează pe alte sisteme de organe pentru a funcționa pe deplin, a adăugat dr. Kerns. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie