Ce este o sarcină ectopică?

Sarcina ectopică este o sarcină dezvoltată în afara uterului. De exemplu, se poate întâmpla dacă un ovul fertilizat începe să crească în trompa uterină. Sarcina ectopică este rară, dar gravă. Dacă nu este tratată, poate provoca sângerări interne și infecții, iar în unele cazuri, poate fi chiar fatală. 

Potrivit unui articol publicat în Jurnalul Internațional al Sănătății pentru Femei, sarcina ectopică afectează aproximativ 2 din 10.000 de femei cu dispozitiv intrauterin (DIU) hormonal în fiecare an. Acest dispozitiv intrauterin este un tip de anticoncepțional cu acțiune îndelungată, pe care medicul îl poate introduce în uter pentru a preveni sarcina. Există două tipuri principale: dispozitiv intrauterin de cupru și hormonal. 

Ambele tipuri de DIU sunt eficiente în prevenirea sarcinii, însă există și cazuri foarte rare să rămâneți gravidă în timp ce utilizați unul dintre aceste dispozitive. În astfel de situații, este mai probabil să aveți o sarcină ectopică sau avort spontan. 

Avortul spontan are loc dacă o sarcină se încheie înainte de a 20-a săptămână. În acel moment, fătul nu este suficient de dezvoltat pentru a supraviețui în afara uterului. Dacă rămâneți gravidă în timp ce utilizați un dispozitiv intrauterin, prezența acestuia va crește riscul de avort spontan. Dacă doriți să rămâneți gravidă, este important să-l eliminați la începutul sarcinii. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie