Alimentele care te ajută să studiezi mult și eficient

În cazul studenților care încearcă să memoreze și să înțeleagă o mulțime de informații și concepte noi, este important să-ți păstreze sănătatea „în formă”. Un stil de viață sănătos poate promova performanța academică și poate ajuta în atingerea obiectivelor educaționale. Cercetările arată că anumite alimente pot fi deosebit de importante pentru sănătatea creierului și pentru promovarea performanței mentale. 

Fructele de pădure conțin o varietate de compuși care pot ajuta la promovarea performanței academice și la protejarea sănătății creierului. Zmeura, afinele, căpșunile și murele au un conținut bogat de antociani care îmbunătățesc performanța mentală prin creșterea fluxului de sânge către creier, protejarea împotriva inflamației și îmbunătățirea anumitor căi de semnalizare care promovează producția de celule nervoase și procesele celulare implicate în învățare și memorie. 

Citricele sunt extrem de nutritive, iar aportul lor a fost legat de o varietate de beneficii pentru sănătatea creierului. La fel ca fructele de pădure, portocalele și grapefruitul sunt bogate în flavonoide, inclusiv hesperidină, naringină, quercetină și rutină, printre altele. Acești compuși pot avea capacitatea de a promova învățarea și memoria, precum și de a proteja celulele nervoase de leziuni, evitând semnele unui declinul mental. Studiile arată că un pahar de suc pe bază de citrice poate contribui la promovarea performanței mentale.

Pudra de cacao are cel mai ridicat conținut de flavonoizi, motiv pentru care produsele din cacao, cum ar fi ciocolata, contribuie semnificativ la aportul acestor nutrienți în dietă. Consumul de produse pe bază de cacao poate afecta în mod favorabil sănătatea creierului. 

Urmarea unui model dietetic sănătos este importantă atunci când studiați și susțineți examene. Deși cea mai importantă este o dietă sănătoasă și un stil de viață general, cercetările arată că anumite alimente pot contribui la îmbunătățirea performanței mentale, făcându-le o alegere excelentă pentru studenți.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie