Varza Kale este una dintre cele mai nutritive alimente dense de pe planetă

Specialiștii clasează varza kale în topul verdețurilor sănătoase, fiind cu siguranță unul dintre cele mai sănătoase și mai hrănitoare alimente vegetale existente. Acest soi de varză este încărcat cu tot felul de compuși benefici, dintre care unii au proprietăți medicinale puternice. 

Varza kale conține puține grăsimi, iar o mare parte din acestea o reprezintă acidul gras omega-3 numit acid alfa linolenic. Având în vedere conținutul său caloric incredibil de scăzut, este printre cele mai bogate alimente în nutrienți din câte există. Un consum bogat de varză kale poate fi modalitatea excelentă de a crește dramatic conținutul total de nutrienți din dietă fiecăruia. 

Mulți antioxidanți puternici se găsesc în varză, inclusiv quercetina și kaempferolul, care au numeroase efecte benefice asupra sănătății: protejează inima, ajută la scăderea tensiunii arteriale, antiinflamatoare, antivirale, antidepresive și anticanceroase. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la contracararea daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi din organism, considerate principalii factori de îmbătrânire și de boli, inclusiv cancerul.

Având un conținut bogat de vitamina C, varza kale este un important antioxidant solubil în apă, care îndeplinește multe funcții vitale la nivelul celulelor din corp. De exemplu, este necesar pentru sinteza colagenului, cea mai abundentă proteină structurală din organism. Kale conține mai multă vitamină C decât majoritatea celorlalte legume. Se spune că o singură cană de varză crudă conține de fapt mai multă vitamina C decât o portocală. 

Mai mult, rezultatele unui studiu au arătat că varza înăbușită crește reduce semnificativ colesterolul. Colesterolul are multe funcții importante în organism, în special pentru a produce acizi biliari, substanțe care ajută corpul să digere grăsimile. Kale conține de fapt sechestranți de acid biliar, care pot reduce nivelul colesterolului, lucru ar putea duce la un risc redus de boli de inimă în timp.

În ultimul timp, tot mai multe persoane adaugă varză kale în smoothie-uri pentru o valoare nutrițională crescută. Dacă doriți să creșteți cantitatea de substanțe nutritive din corp, luați în considerare varza kale.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie