Ce dietă ar trebui să urmăm dacă suferim de tiroida Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto este una dintre cele mai frecvente tulburări tiroidiene din Statele Unite și și din alte țări dezvoltate. Chiar și atunci când este tratată cu medicamente, simptomele sale pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții. 

Numeroase cercetări au arătat că modificările dietei și stilului de viață, alături de medicamentația standard, pot îmbunătăți semnificativ simptomele. Atenție, medicii avertizează că pacienții răspund diferit la tratament, motiv pentru care o abordare individualizată pentru această afecțiune este mai mult decât necesară. 

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care distruge treptat țesutul tiroidian prin intermediul limfocitelor, celulele albe din sânge care fac parte din sistemul imunitar. Tiroida este o glandă endocrină a cărei hormoni secretați afectează aproape fiecare sistem de organe, inclusiv inima, plămânii, scheletul și sistemul nervos digestiv și central. De asemenea, controlează metabolismul și creșterea. 

Modificarea dietei și a stilului de viață este, de asemenea, esențială pentru reducerea riscului de apariție a altor afecțiuni, deoarece persoanele cu boala Hashimoto prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli autoimune, colesterol ridicat, obezitate și diabet. Cercetările arată că excluderea anumitor alimente și administrarea de suplimente pot îmbunătăți semnificativ simptomele și calitatea vieții. 

În plus, aceste modificări pot ajuta la reducerea inflamației, încetinirea sau prevenirea leziunilor tiroidiene cauzate de creșterea anticorpilor tiroidieni și gestionarea greutății corporale, a zahărului din sânge și a nivelului de colesterol.

Dieta Autoimmune Protocol (AIP) a fost concepută pentru persoanele cu boli autoimune și presupune îndepărtarea alimentelor cu potențial dăunător, cum ar fi cerealele, produsele lactate, zahărul adăugat, cafeaua, leguminoasele, ouăle, alcoolul, nucile, semințele, zaharurile rafinate, uleiurile și aditivii alimentari. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie