Beneficiile dovedite ale consumului de ciocolată neagră

Ciocolata neagră este încărcată cu substanțe nutritive care aduc un aport pozitiv asupra sănătății. Fabricată din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți pe care le putem găsi pe raftul de alimente. Studiile arată că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți sănătatea și reduce riscul bolilor de inimă. 

Ciocolata neagră de calitate este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan și alte câteva minerale, lucru pentru care specialiștii o consideră destul de hrănitoare. Conține, de asemenea, stimulente precum cofeina și teobromina, dar este puțin probabil să te țină treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua. 

Pudra de cacao și ciocolată neagră au o varietate de antioxidanți puternici. De fapt, au mult mai mult decât se găsesc în majoritatea celorlalte alimente. Conțin o mulțime de compuși organici care sunt biologic activi și funcționează ca antioxidanți, printre care polifenoli, flavanoli și catehine, printre altele. 

Un studiu a arătat că pudra de cacao și ciocolată neagră au mai multă activitate antioxidantă, polifenoli și flavanoli decât orice alte fructe testate, inclusiv afine și fructe de padure acai. Mai mult decât atât, compușii bioactivi din cacao pot îmbunătăți fluxul sanguin de la nivelul arterelor și pot determina o scădere mică, dar semnificativă statistic a tensiunii arteriale. Studiile observaționale arată, de asemenea, o reducere drastică a riscului bolilor de inimă în rândul celor care consumă cel mai mult ciocolată. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie