În ciuda numeroaselor progrese în ultimului deceniu, realizate în descoperirea unui tratament împotriva cancerului, multe persoane diagnosticate trebuie să suporte o varietate de efecte secundare nedorite.
Chimioterapia rămâne un instrument valoros pentru oncologi și poate oferi oamenilor remisie pe termen lung, însă este însoțită adesea de stări de greață, amețeli, vărsături, diaree și dureri corporale. De asemenea, pot exista efecte secundare mai grave, cum ar fi sângerările interne, alte tipuri de cancer secundar și o durată de viață mai mică.
Medicamentele pentru chimioterapie pe bază de cisplatină, carboplatină și oxaliplatină, care sunt încă prescrise în mod regulat de mai bine de 40 de ani de la introducere, sunt deosebit de dure pentru persoanele care primesc tratament împotriva cancerului. Într-un studiu publicat luna trecută în Journal of Clinical Oncology, persoanele care au trebuit să facă chimioterapie pe bază de platină sau radioterapie pentru tratamentul cancerului testicular au fost asociate cu un risc crescut de „moarte prematură”.
Oamenii de știință lucrează la o serie de noi tratamente împotriva cancerului, cu speranța că vor fi mai eficiente, producând în același timp mai puține efecte secundare. Noile tratamente includ imunoterapii și terapii specifice. Există, de asemenea, cercetări privind abordările dermice, în care un plasture este introdus prin piele pentru a furniza medicamente care luptă împotriva cancerului.
Sursă: healthline.com