Cum afectează mielomul multiplu persoanele de culoare

Mielomul multiplu (MM) este un tip de cancer care afectează celulele plasmatice ale măduvei osoase. Celulele plasmatice fac parte din imunitatea adaptativă, ceea ce înseamnă că produc anticorpi ca răspuns la dăunători, cum ar fi bacteriile și virușii. Cu toate acestea, atunci când mielomul multiplu atacă celulele plasmatice, acesta interferează cu producția de anticorpi și reduce capacitatea organismului de a combate infecțiile. 

Având în vedere că acest tip de cancer suprimă sistemul imunitar, persoanele diagnosticate sunt mai susceptibile de a experimenta infecții recurente. Potrivit Societății Americane a Cancerului, mai puțin de 1% din cazurile înregistrate apar la persoanele cu vârsta peste 35 de ani și cele mai multe diagnostice apar la persoanele cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, datele arată că bărbații dezvoltă mai des această afecțiune decât femeile. 

Este posibil ca acest tip de cancer să nu fie vindecabil, dar este tratabil. Scopul tratamentului este de a controla progresia cancerului și de a îmbunătăți calitatea vieții. Intervențiile timpurii pot ajuta persoanele diagnosticate în funcție de stadiul sau tipul de anomalie prezentă. Profesioniștii din domeniul sănătății vor trata plasmocitoamele solitare sau tumorile cu celule plasmatice unice, cu radiații sau intervenții chirurgicale.  

Mielomul multiplu este un cancer relativ rar și nu cunoscut la nivelul tuturor comunităților de culoare. Chiar și medicii pot presupune în mod incorect că îmbătrânirea naturală este vinovatul din spatele multor simptome obișnuite ale acestei boli, cum ar fi durerile de spate, urinarea frecventă, oboseala, slăbiciunea sau constipația. În acest caz, medicii din toată lumea trebuie să fie conștienți de diferențele rasiale în prevalența sau istoricul familial al bolii pentru a evita lipsa diagnosticelor și a oportunităților de tratament. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie