Întrebarea fără răspuns: cât timp îți ia să te îndrăgostești?

Actul de a te îndrăgosti poate însemna lucruri diferite, în funcție de momente din viața ta. Dacă v-ați îndrăgostit de câteva ori înainte, este posibil să aveți cunoștințe directe despre complexitățile acestui proces. S-ar putea să vi se pară un concept mai greu de definit sau poate chiar imposibil, chiar dacă l-ați experimentat de mai multe ori. 

Deși este o întrebare de la care așteaptă un răspuns, cercetătorilor le este destul de greu să măsoară un proces care nu se încadrează într-o serie de parametrii definiți. Nu există un test stabilit care să poată determina dacă ești îndrăgostit sau nu. S-ar putea să nu știi cu certitudine ce înseamnă mai exact propriile tale sentimente. 

Un studiu elaborat pe baza a șase cărți de specialitate a analizat diferite aspecte ale angajamentului în relațiile romantice. Într-un experiment, cercetătorii au adresat unui eșantion format din 111 studenți universitari, dintre care 45 femei și  66 bărbați două întrebări despre relația lor actuală sau cea mai recent încheiată. Cine și-a mărturisit mai întâi dragostea? Cam cât a durat până ai început să te gândești să spui că ești îndrăgostit? 

Rezultatele sugerează că participanților de sex masculin le-a trebuit, în medie, puțin peste 97 de zile, să ia în considerare împărtășirea sentimentelor, în timp ce participanții de sex feminin au raportat că au nevoie de mai mult timp pentru a se gândi la acest lucru, estimând o perioadă de circă 139 de zile, în medie. Diverse alte sondaje efectuate de site-uri de întâlniri au găsit rezultate similare, sugerând că, în general, durează cel puțin câteva luni pentru a te îndrăgosti, indiferent de sex.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie