Consumul de cannabis a fost asociat cu un risc crescut de infarct la adulții sub 45 de ani

Un nou studiu publicat săptămâna aceasta dezvăluie faptul că adulții cu vârste sub 45 de ani care obișnuiesc să consume cannabis sunt supuși unui risc de două ori mai mare de a suferi cu un atac de cord, cu probabilitatea mai mare la utilizatorii mai frecvenți. 

De asemenea, cercetătorii raportează că rezultatele obținute, care au fost publicate în Canadian Medical Association Journal, sunt analizate și comparate cu alte alte studii care demonstrează o legătură între consumul frecvent de cannabis și atacurile de cord, cunoscute și sub numele de infarct miocardic acut. 

Studiul a inclus 33.000 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, dintre care 17% au spus că au consumat cannabis în ultimele 30 de zile, dintre care 1,3% ar fi suferit atacuri de cord. De partea cealaltă, persoanele care nu au consumat cannabis au înregistrat doar 0,8% dintre cazuri. Dintre consumatorii de cannabis, cei mai mulți erau bărbați care, printre alte obiceiuri dăunătoare, obișnuiesc să fumeze țigări electronice și să bea cantități semnificative de alcool. 

Susținătorii cannabisului spun că medicamentul poate avea beneficii medicale dacă este utilizat în mod responsabil și moderat, inclusiv un somn mai bun, dispoziție, concentrare și digestie. Cu toate acestea, medicii trebuie să fie conștienți de relația potențială dintre cannabis și atacurile de cord la adulții mai tineri, a spus dr. David Mazer, om de știință clinician la Unity Health din Toronto.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie