Cum ne putem descrie prin tonalitatea vocii?

Deși poate fi greu de crezut, tonalitatea vocii îți poate spune multe despre tine, oferindu-ți informații utile și uneori informații neașteptate. De exemplu, o voce cu un ton mai grav poate fi asociată cu o persoană extrovertită, mai dominantă, în timp ce o voce mai ascuțită, prezintă mai multă feminitate. Totodată, dacă vocea unei persoane se schimbă neașteptat, acesta ar putea fi semnul unei boli. 

1. Sociabilitate 

În timpul unui studiu, participanții au ascultat vorbirea generată de un computer, care a fost modelată pentru a suna ca vocile introvertitelor și extrovertitelor. Drept urmare, participanții au putut identifica personalități. Extrovertitii vorbesc mai repede și mai tare, iar introvertitii, dimpotrivă, își exprimă gândurile într-un mod mai liniștit și mai lent. 

2. Încredere 

Un simplu „bună ziua” îți poate spune dacă un om este sau nu de încredere. În jur de 65 de versiuni ale acestui cuvânt au fost auzite de participanții altui studiu. Bărbații care au încheiat cuvântul cu o tonalitate mai înaltă, au trezit interes și încredere. De cealaltă parte, femeile care au abordat un ton inferior la sfârșitul cuvântului au fost considerate mai de încredere. 

3. Înălțime

Se pare că vocea poate indica înălțimea unei persoane. Pe parcursul a 2 experimente, oamenii au fost rugați să identifice cel mai înalt vorbitor și să-i aranjeze într-un top 5 după înălțime. Un procent de 62,17% dintre participanți au reușit să distingă vorbitorul mai înalt. Cu cât persoana este mai înaltă, cu atât vocea este mai joasă și mai profundă. 

6. Profesionalism 

Vocea poate avea o influență asupra carierei tale. Acest studiu a constatat că persoanele care vorbesc pe o tonalitate joasă și scot un sunet caracteristic dur sau scârțâit par a fi mai puțin educate și mai puțin competente, lucru valabil mai ales pentru femei. 

5. Putere

Studiile demonstrează că vocea este capabilă să arate puterea unui om. Participanții au ascultat vocile bărbaților din diferite țări, vorbind în limba lor maternă. Ulterior, acestora li s-a cerut să-și evalueze forța. Bărbații mai puternici aveau o voce mai profundă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie