Alimente recomandate atunci când suferi de crampe musculare

Crampele musculare apar frecvent atunci când mușchii se tensionează, însă există o listă cu alimente care pot ajuta la menținerea lor la distanță și, deși acestea sunt neplăcute și pot da dureri, pot fi remediate cu ușurință. 

Într-un limbaj medical, în general, crampele musculare sunt rezultatul unor spasme aleatorii și involuntare ale neuronilor motori, adică nervii responsabili de mișcarea musculară. Durerea și disconfortul pot dura de la câteva secunde la câteva minute. 

Deși s-a dovedit că există mai mulți factori declanșatori, contrar credinței populare, cea mai frecventă cauză a crampelor este de fapt suprasolicitarea generală și oboseala musculară. Cu toate acestea, deshidratarea și dezechilibrele electrolitice pot juca, totodată, un rol important. De asemenea, circulația slabă poate duce la crampe, atunci când mușchii nu primesc suficient sânge și oxigen. 

Având în vedere că multe crampe musculare sunt legate de dezechilibrul electrolitic, alimentele care au un conținut ridicat de electroliți, cum ar fi potasiul, le pot împiedica să apară. Deși bananele sunt printre mai populare alimente cu un conținut bogat în potasiu, alte fructe și legume, inclusiv avocado, cartofi și verdeață cu frunze, ambalează, de asemenea, un aport semnificativ. Sodiul este un alt electrolit pe care îl eliminăm odată cu transpirația, motiv pentru care medicii recomandă consumul de băuturi sportive, nucile, covrigeii sărați și sarea de mare. 

Țineți minte că dacă beți multă apă și consumați zilnic alimente bogate în potasiu și magneziu, puteți ține la distanță riscul de apariție al crampelor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie