Suplimentele cu seleniu ar putea reduce riscul de obezitate

Potrivit unui studiu publicat în eLife, adăugarea de seleniu nutritiv în diete protejează împotriva obezității și oferă beneficii metabolice șoarecilor. Rezultatele ar putea duce la intervenții care reproduc multe dintre efectele anti-îmbătrânire asociate restricției alimentare, permițând în același timp oamenilor să mănânce în mod normal. S-a demonstrat că mai multe tipuri de diete cresc durata de viață, iar una dintre metodele dovedite de îmbunătățire a sănătății este restricționarea aportului alimentar al unui aminoacid numit metionină. 

Deseori, suntem tentați să căutați suplimente care pot accelera procesul de slăbire. Tiroida conține niveluri ridicate de seleniu, utilizat pentru a produce și a metaboliza hormonii tiroidieni, în timp ce aceștia reglează multe funcții metabolice din organism, inclusiv arderea caloriilor, astfel că deficitul de seleniu este legat de un risc mai mare de boală tiroidiană. 

Studiile au arătat că administrarea de suplimente de seleniu îmbunătățește funcția tiroidiană la persoanele cu boală hipotiroidiană ușoară și boală tiroidiană autoimună. Potrivit unui studiu elaborat în 12 săptămâni cu 37 de adulți care suferă de supraponderalitate, cei care au luat zilnic un supliment de seleniu de 240 mcg, combinat cu o dietă cu restricție calorică, au pierdut mai mult în greutate decât un grup care a încercat doar restricția calorică.

Cei care au luat suplimentul zilnic au pierdut, de asemenea, mai multe grăsimi și au avut un nivel mai scăzut de leptină, hormonul care ajută la reglarea depozitării grăsimilor. Potrivit specialiștilor în nutriție, fiecare organism are nevoie de o cantitate media zilnică de 55 mcg pe zi. Deși majoritatea oamenilor nu sunt deficienți în acest nutrient, studiile sugerează că o dietă susținută cu puțin mai mult selenium vă poate ajuta să pierdeți grăsimea corporală. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie