Cum putem încuraja copiii să mănânce mai multe legume?

Fiecare părinte se confruntă cu mari probleme atunci când trebuie să-și convingă copilul că un anumit aliment îi face bine, în detrimentul altor preparate mai gustoase, însă acest lucru este adesea mai ușor de spus decât de făcut. Iată câteva sfaturi oferite de specialiștii în nutriție și nu numai. 

Zâmbiți – studiile au arătat că dacă faceți acest lucru în timp ce mâncați legume, este mai probabil ca cei mici să dorească să experimenteze. Modelarea alimentației sănătoase nu doar consumând legume în jurul copiilor, ci și arătând clar că vă bucurați, este incredibil de importantă. 

Cumpărați mai multe legume decât mâncare nesănătoasă – atât timp cât bucătăria este plină de alimente sănătoase, copiii vor fi mai predispuși să ajungă la morcovi în loc de chipsuri. Încercați să eliminați treptat mâncărurile nesănătoase atât din dieta copilului, cât și din dieta dumneavoastră. 

Faceți legume de mărimea copiilor – copiilor le place să mănânce alimente pe care le pot gestiona cu ușurință, deci tăiați legumele și păstrați-le ușor accesibile în frigider. Încercați să le tăiați în forme mici, distractive și să le serviți cu sos de salată cu conținut scăzut de grăsimi. 

Fii pozitiv – evitați să forțați copilul să mănânce legume și să-i pedepsiți atunci când nu o fac. Abordați o altă metodă. Folosiți întăriri pozitive laudându-i de fiecare dată când își termină porția de legume.

Lăsați copii să aleagă ce legume vor la cină – când celor mici li se oferă o astfel de sarcină importantă, se vor simți mai implicați și vor fi mai încântați să le mănânce. Descoperiți combinația preferată și lăsați-i să se implice de la cumpărăturile alimentare la planificarea meselor, până la pregătirea legumelor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie