Consumul de mezeluri crește riscul de a dezvolta demență?

Numeroase studii au constatat că legătura dintre carnea procesată și cancer este acum suficient de puternică pentru ca unele organizații să recomande evitatul acestora. Există, de asemenea, dovezi crescânde ale unei legături între carnea procesată și diabetul de tip 2. Și acum, un nou studiu s-a adăugat pe lista neagră a iubitorilor de carne procesată, legând-o de un risc crescut de demență, însă această ultimă asociere poate să nu fie atât de convingătoare. 

În luna martie a acestui an, Grupul de epidemiologie nutrițională a Universității Leeds a constatat, bazându-se pe dosarele de sănătate ale unei jumătăți de milion de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani care s-au înscris la proiectul Biobank din Marea Britanie că demența poate fi  asociată cu consumul de mezeluri. Potrivit acestora, o porție de 25 g de carne procesată pe zi este asociat cu un risc crescut de 44% de a dezvolta demență.

Pe de altă parte, descoperirile lor arată o parte dintre beneficiile consumului de carne roșie neprelucrată, cum ar fi cea de vită, porc sau vițel, deoarece persoanele care au consumat o porție de 50g zilnic au avut cu 19% mai puține șanse de a dezvolta demență. Cercetătorii explorează o potențială legătură între consumul de carne și dezvoltarea demenței, o afecțiune de sănătate care afectează 5% -8% din cei peste 60 de ani din întreaga lume. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie