Cum poți detecta mai ușor cancerul de vezică urinară

În prezent, cancerul de vezică urinară este diagnosticat cu ajutorul cistoscopiei și citologiei la pacienții cu semne și simptome suspecte. Aceste teste sunt, de asemenea, utilizate pentru a monitoriza pacienții cu antecedente de cancer. Detectarea exactă a cancerului de vezică urinară sau a carcinomului urotelial (CU) este adesea dificilă, costisitoare și implică teste invazive. În viitor, această nouă metodă, bazată pe detectarea K17 în probele de urină, ar putea ajuta la ghidarea tratamentului prin îmbunătățirea preciziei diagnostice.  

Folosind diferite seturi de probe de urină, o echipă de cercetători a constatat că testul de urină K17 a detectat carcinomului urotelial în 35/36 (97%) din cazurile confirmate prin biopsie, inclusiv 100% din cazurile cu UC de înaltă calitate. Din aceste rezultate și alte constatări bazate pe testare, autorii concluzionează că testarea K17 este o metodă de diagnosticare foarte sensibilă și specifică pentru detectarea recurenței în toate clasele UC. 

Dr. Shroyer și colegii săi consideră că potențialul acestui test ca o modalitate neinvazivă de a detecta carcinomului urotelial va contribui la transformarea nu numai a practicilor de diagnostic, ci și a intervenției anterioare a tratamentului și a prognosticului UC. Testul K17 este dezvoltat comercial de KDx Diagnostics, Inc., o companie start-up de biotehnologie, care are o licență la The Research Foundation pentru Universitatea de Stat din New York. 

Mai mult, echipa de cercetare continuă să înțeleagă modul în care K17, odată considerat a fi doar o proteină structurală, are un impact fundamental asupra numeroaselor semnale distinctive ale cancerului.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie