Consumul de cafea scade riscul de boli hepatice cronice

Deși pare greu de crezut, cafeaua este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Conține sute de compuși diferiți, dintre care unii oferă beneficii importante pentru sănătate. Mai multe studii ample au arătat că persoanele care au băut cantități moderate de cafea au fost mai puțin susceptibile la anumite boli hepatice. Mai mult decât atât, cercetările au demonstrat că un consum moderat de cafea vă poate prelungi viața. 

Boala hepatică cronică (BHC) este una dintre cauzele morbidității și mortalității la nivel mondial, în special în țările cu venituri mici și disponibilitate limitată de tratament. Consumul de cafea a fost legat de rate mai mici de BHC, însă se cunosc prea puține despre efectele diferitelor tipuri de cafea, care variază în compoziția chimică. Acest studiu a avut ca scop investigarea asocierilor de consum de cafea, inclusiv cafeaua decofeinizată, instant și măcinată, cu rezultate cronice ale bolii hepatice.

Indicii de masă corporală (IMC) ai participanților au fost calculați din înălțimea și greutatea măsurată de asistenții medicali instruiți în timpul vizitei inițiale la centrul de evaluare. Autorii studiului au analizat datele privind sănătatea a 494.585 de persoane din Marea Britanie, urmărindu-le activitatea în medie timp de 10 ani. 

În perioada de studiu, eșantionul conținea 3.600 de diagnostice de boli hepatice cronice, 5.439 de cazuri de boli hepatice cronice sau boli hepatice grase și 184 de cazuri de carcinom hepatocelular. Au existat 301 decese cauzate de boli hepatice cronice, iar în comparație cu participanții care nu au consumat cafea, riscul de boală hepatică cronică a fost cu 21% mai mic.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie