Dieta MIND – cum funcționează?

Dieta MIND este un regim nou de slăbire, care promite o slăbire sigură, de durată, și mai important decât orice, sănătoasă. Apreciată la scară largă în țările occidentale datorită, este mai mult un mix între dieta mediteraneană și DASH, iar principalul său scop a fost inițial de a menține sănătatea creierului și de a preveni instalarea maladiilor neurodegenerative.

Și, deși nu există o modalitate sigură de prevenire a bolii Alzheimer, consumul unor piloni sănătoși, precum frunze verzi, nuci și fructe de pădure, poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta tulburarea cerebrală progresivă. Dieta MIND a fost dezvoltată de Martha Clare Morris, pe atunci epidemiologă nutrițională la Rush University Medical Center, printr-un studiu finanțat de Institutul Național pentru Îmbătrânire și publicat online în februarie 2015. Studiul a constatat că dieta MIND a redus riscul de Alzheimer cu aproximativ 35% pentru persoanele care au urmat-o moderat și până la 53% pentru cei care au respectat-o ​​riguros. 

Cercetările ulterioare ale echipei Rush au descoperit că MIND este superioară dietelor DASH și mediteraneene pentru prevenirea declinului cognitiv. De atunci, mai multe studii au descoperit, de asemenea, beneficii pentru sănătatea creierului în urma dietei, inclusiv un studiu din Iran din aprilie 2020, care a concluzionat că dieta MIND poate inversa efectele nocive ale obezității, ale capacității cognitive și ale structurii creierului. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie