Studiile arată că un consum excesiv de cafea poate crește riscul de glaucom

Potrivit specialiștilor, a treia sau a patra ceașcă de cafea poate face mai mult decât să-ți facă inima să bată. Noile cercetări sugerează că excesul de cafea ți-ar putea crește semnificativ riscul de glaucom dacă ești predispus genetic la boli oculare. 

Studiul a inclus peste 120.000 de britanici, cu vârste cuprinse între 39 și 73 de ani, care au furnizat informații despre consumul de cofeină și despre viziunea lor, inclusiv dacă au avut glaucom sau antecedente familiale ale bolii. După trei ani, cercetătorii au evaluat ochii participanților, inclusiv presiunea intraoculară (PIO) care, crescută, poate fi un factor de risc pentru glaucom.

Participanții care au consumat cea mai mare cantitate de cofeină,  aproximativ patru căni de cafea zilnic, au avut un PIO cu 0,35 mm Hg mai mare. Oamenii din categoria cu cel mai mare scor de risc genetic pentru glaucom, care au consumat mai mult de aproximativ trei căni de cafea pe zi, au avut o rată de 3,9 ori mai mare de glaucom decât cei care nu au consumat cofeină sau minimă și s-au aflat în grupul cu scorul de risc genetic cel mai scăzut.

Studiul, publicat în numărul din iunie al revistei Ophthalmology, este primul care arată o interacțiune dietetică / genetică în glaucom și sugerează că persoanele cu antecedente familiale puternice de glaucom ar trebui să limiteze consumul de cofeină, potrivit autorilor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie