Boli și alte situații care pot influența negativ o sarcină

Complicațiile sarcinii sunt probleme serioase care pot implica sănătatea mamei, a copilului sau ambele. Este foarte important ca femeile să beneficieze de asistență medicală înainte și în timpul sarcinii pentru a reduce riscul de complicații. Iată câteva afecțiuni sau probleme comune de sănătate maternă pe care o femeie le poate întâmpina în timpul sarcinii. 

Anemia se manifestă printr-un număr de globule roșii sănătoase mai mic decât cel normal, iar tratarea cauzei de bază va ajuta la restabilirea acestui număr. Femeile însărcinate care se confruntă cu anemia se simt adesea obosite și slăbite, iar aceste stări pot fi combătute prin administrarea de suplimente de fier și acid folic. Este indicat ca medicul dumneavoastră de familie să verifice nivelul de fier pe tot parcursul sarcinii. 

Infecțiile tractului urinar se manifestă prin dureri sau arsuri atunci când mergeți la baie, dar și prin febră, oboseală, tremurături, greață sau dureri de spate. Dacă sesizați mai multe dintre aceste simptome simultan, este important să vă adresați medicului dumneavoastră pentru un tratament cu antibiotice. 

Condițiile de sănătate mintală – unele femei suferă de depresie în timpul sau după sarcină, confruntându-se cu simptomele precum: o dispoziție melancolică, pierderea interesului pentru activități distractive, modificări ale apetitului, somnului și energiei, probleme de gândire, concentrare și luare a deciziilor. 

În timpul sarcinii, bebelușul este protejat de multe boli, cum ar fi răceala obișnuită sau bacteriile stomacale, însă unele infecții pot fi dăunătoare atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Pașii simpli, cum ar fi spălarea mâinilor și evitarea anumitor alimente, vă pot ajuta să vă protejați de unele infecții. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie