Soluția prin care îndulcitorii să nu afecteze microbiomul intestinal

De-a lungul anilor au fost realizate mai multe studii care au demonstrat că îndulcitorii artificiali sunt nocivi pentru flora bacteriană intestinală. Studiile arată că șase dintre cei mai des folosiți îndulcitori în industria alimentară printre care și sucraloza sau zaharina pot deveni toxice. Cercetătorii israelieni au modificat celule de E.coli pentru a emite lumină în momentul în care iau contact cu toxinele și pe această cale s-au putut aprofunda studiile și au fost detectați compușii toxici.


Îndulcitorii artificiali au revoluționat lumea atunci când au fost creați de către chimiști la finalul secolului al XIX-lea întrucât nu au calorii datorita faptului ca nu conțin glucoza și nu provin din plante, astfel că nu afectează persoanele bolnave de diabet. Aceștia sunt populari astăzi și se folosesc în fel și fel de produse, nu neapărat dulci, dar mai ales în cazul produselor dietetice. De regulă, chiar dacă acestea nu conțin zahăr, de regulă, au mai multe grăsimi saturate pentru obținerea gustului dorit.


Pentru contracarea efectelor nocive se recomandă creșterea consumului de probiotice și prebiotice pentru că acestea ajută la crearea unei bariere din bacterii sănătoase. Mai mult, acestea întăresc sistemul imunitar, ajută la digestie și absorbția nutrienților și scade riscul dezvoltării diabetului datorită stimulării metabolismului. Mai mult, femeile însărcinate pot transfera flora bacteriană sănătoasă și copilului pentru a scădea considerabil șansele ca acesta să dezvolte mai târziu boli la nivelul intestinelor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie