Modalități eficiente pentru a nu mai mânca în timpul nopții

Există o mulțime de persoane care se plâng de faptul că cele mai mari pofte de mâncare le au în cursul nopții, însă există suficiente modalități prin care sa se evite asta. În primul rând este necesară identificarea cauzelor care pot sa difere de la un om la altul, însă cele mai multe fac referire la obezitate, depresie sau insomnie. În al doilea rând este importantă descoperirea factorilor declanșatori care, din nou, pot fi de mai multe tipuri.


Adoptarea unei rutine poate fi o modalitate bună, în special pentru cei care nu apucă să servească fiecare masă în intervalul orar recomandat. Rutina este potrivită pentru că ajută corpul se obișnuiască și astfel ajunge ca în timpul nopții să nu mai existe senzația de foame. Planificarea meselor este importantă și poate să ajute mult. Fiecare masă are rolul său, iar dacă între acestea sunt planificate și gustări sănătoase, atunci sunt șanse mari să nu mai ai dorința de a mânca în cursul nopții. Și stresul și stările de anxietate pot favoriza dorința de a mânca noaptea, iar dacă se găsesc modalități prin care acestea să se țină în frâu atunci s-ar putea elimina problema.


Un alt sfat este acela de a include proteine la fiecare masă, iar fiecare preparat poate avea o anumită influență asupra apetitului. Au fost realizate mai multe studii care demonstrează că dorința de a mânca noaptea este redusă în cazul persoanelor care consumă mai multe proteine. O altă recomandare este aceea de a avea acces în permanență la gustări sănătoase, iar ori de câte ori avem senzația de foame să servim una.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie