Motive pentru care ți-e frig tot timpul

Intoleranța la frig poate apărea numai în anumite părți ale corpului, cum ar fi mâinile sau picioarele. Deși unii tind să-și simtă extremitățile în mod natural mai reci decât alții, intoleranța la frig poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni medicale subiacente. Dacă sunteți una dintre persoanele care simt mereu o senzație rece, citiți acest articol și aflați posibilele motive. 

Hipotiroidismul apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni. Acești hormoni ajută la reglarea metabolismului și a temperaturii. Când tiroida are un deficit, organismului tinde să-și încetinească activitatea. Simptomele includ: senzație de frig, oboseală, depresie, subțierea părului, constipație, probleme cu menstruația, o frecvență cardiacă scăzută.  Un medic poate diagnostica hipotiroidismul printr-un simplu test de sânge. 

Boala Raynaud afectează arterele degetelor de la picioare sau de la mâini, devenind înguste și reducând fluxul sanguin. În timpul acestor episoade, degetele de la picioare se pot albăstri sau albi, în funcție de caz. Pe măsură ce fluxul sanguin revine, degetele își recapătă culoarea roșie și se pot simți amorțite sau dureroase. Temperaturile reci și stresul pot declanșa aceste episoade.

Anemia apare atunci când o persoană nu are suficiente celule roșii în sânge care să transporte oxigenul în tot corpul. Simptomele anemiei, inclusiv senzația de frig, rezultă din lipsa de oxigen. Alte simptome pot include: slăbiciune sau oboseală, amețeli sau probleme de respirație, ritm cardiac crescut, durere de cap, piele palidă. 

Anorexia este o tulburare alimentară caracterizată prin pierderea în greutate sau creșterea greutății inadecvată, rezultând o imagine distorsionată a corpului. Persoanele cu anorexie pot restricționa intens aportul de alimente, astfel că pot experimenta intoleranța la frig din cauza grăsimii corporale inadecvate. Alte simptome ale anorexiei pot include: pierdere în greutate, probleme de stomac, cum ar fi constipație sau crampe, probleme de concentrare, amețeli sau leșin, păr sau unghii uscate. Tratamentul anorexiei implică adesea o echipă multidisciplinară de medici, asistente medicale și nutriționiști. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie