Motivele pentru care nu poți adormi când ești prea obosit

Există și zile în care, indiferent de cantitatea de cofeină pe care o consumați, depuneți un efort exagerat în a vă ține ochii deschiși, finalizând cu greu sarcinile de la birou sau de acasă. Însă partea cea mai frustrantă este atunci când vă puneți seara în pat, însă corpul pare să-și fi recuperat energia de peste zi. Odată ce identificați cauza acestor dereglări ale organismului, puteți lua măsuri pentru a obține un somn mai bun. Evitați somniferele sau orice alte tablete înainte de a fi siguri de problema cu care vă confruntați. 

W. Christopher Winter, MD, autorul lucrării „Soluția somnului: De ce este rupt somnul și cum să-l rezolvăm” explică faptul că toți avem un ritm circadian, considerat adesea cronometrul intern pentru tot ceea ce se întâmplă cu corpurile noastre pe o perioadă de 24 de ore. Acest sistem folosește lumina, întunericul și ceasul nostru biologic pentru a regla temperatura corpului, metabolismul, hormonii (inclusiv melatonina) și somnul. 

Dacă te confrunți cu situația  în care ești obosit, dar nu poți dormi, este posibil ca ritmul tău circadian să fie dezactivat. Se manifestă ca un semn al sindromului întârziat al fazei de somn. Puteți atinge această „performanță” atunci când adormiți cu cel puțin două ore mai târziu decât ceea ce se consideră „normal”, ceea ce face dificilă trezirea dimineața. Potrivit cercetărilor, cei mai afectați sunt tinerii, într-o proporție de 16%, dar apare și la aproximativ 10% dintre persoanele cu insomnie cronică. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie