Topul alimentelor bogate în proteine

Proteinele alcătuiesc elementele constitutive ale organelor, mușchilor, pielii și hormonilor, iar organismul are nevoie de conținut proteic pentru întreținerea și repararea țesuturilor. Potrivit studiilor, consumul de proteine vă poate ajuta să pierdeți în greutate, crescând în același timp masa și forța musculară. O dietă bogată în proteine poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale, la combaterea diabetului și multe altele.

Potrivit specialiștilor în nutriție, aportul zilnic de referință pentru proteine este de 46 de grame pentru femei și 56 de grame pentru bărbați. Cu toate acestea, mulți experți în sănătate și fitness sunt de părere că pentru ca organismul să funcționeze optim, are nevoie de un aport mai ridicat. Iată o listă cu alimente delicioase și bogate în proteine. 

Ouăle fierte sunt printre cele mai sănătoase și mai hrănitoare alimente disponibile. Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanți care protejează ochii și nutrienți pentru o bună funcționare a creierului.  

Migdalele conțin substanțe nutritive esențiale, inclusiv fibre, vitamina E, mangan și magneziu. Atenție, migdalele nu sunt potrivite pentru persoanele care au alergie la nuci. 

Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare alimente bogate în proteine. Este, de asemenea, foarte ușor de gătit și versatil. Poate fi gătit într-o gamă largă de feluri de mâncare și are un conținut proteic de 75% din calorii. 

Brânză de vaci este un tip de brânză cu conținut scăzut de grăsimi și calorii. Este bogat în calciu, fosfor, seleniu, vitamina B12, riboflavină (vitamina B2) și alți nutrienți. O cană de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu 1% conține 28 de grame de proteine și 163 de calorii. 

Pe lângă aceste alimente importante în obținerea unui aport zilnic de proteine, se regăsesc fulgii de ovăz, laptele, broccoli, iaurtul grecesc, tonul, carnea de vită slabă, semințele de quinoa și multe altele. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie