Proprietățile medicinale ale scorțișoarei

Scorțișoara este un condiment des folosit în bucătăriile din întreaga lume. Este apreciat pentru proprietățile sale medicinale de mii de ani, iar știința modernă a confirmat acum ceea ce oamenii știau și practicau de veacuri. Acest articol prezintă o serie de beneficii ale scorțișoarei, susținute de cercetări științifice. 

Utilizat încă din Egiptul Antic, scorțișoara este un ingredient ce se obține din scoarța interioară a copacilor cunoscuți științific sub numele de Cinnamomum. La acea vreme, era un ingredient rar și valoros, considerat un cadou potrivit pentru regi. În zilele noastre, scorțișoara este ieftină, disponibilă în fiecare supermarket și se găsește ca ingredient standard în diverse alimente și rețete. Mirosul și aroma distinctă de scorțișoară se datorează părții uleioase, bogată într-un compus numit cinamaldehidă, despre care oamenii de știință cred că este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice asupra sănătății și metabolismului.

Scorțișoara este încărcată cu antioxidanți care protejează corpul împotriva efectelor oxidative cauzate de radicalii liberi. Potrivit unui studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a ocupat locul câștigător, depășind chiar „superalimentele”, cum ar fi usturoiul și oregano. De fapt, este un ingredient atât de puternic, încât scorțișoara poate fi utilizată sub formă de conservant natural pentru alimente. Mai mult, acest ingredient vă ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor și contribuie la refacerea țesuturilor. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți anti-inflamatorii puternice.

Pe lângă aceste beneficii importante, scorțișoara a fost legată de un risc redus al bolilor de inimă, considerate cea mai frecventă cauză mondială de deces prematur. La persoanele cu diabet de tip 2, 1 gram sau aproximativ jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi s-a dovedit a avea efecte benefice asupra markerilor de sânge. În studiile efectuate pe animale, scorțișoara a redus tensiunea arterială, iar toate aceste contribuții cumulate pot reduce drastic riscul de boli de inimă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie