Oregano nu trebuie să lipsească din bucătăria ta

Oregano este un ingredient pe bază de plante, des folosit în bucătăriile din întreaga lume. Are o aromă puternică și oferă un gust specific mâncărurilor. Se găsește în stare proaspătă, uscată sau sub formă de ulei, oferind beneficii semnificative pentru organism. Deși este utilizat în mod obișnuit în cantități mici, oregano conține substanțe nutritive importante. Doar o linguriță de oregano uscat poate satisface aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K. Mai mult, studiile au dezvăluit că planta aromată ajuta la combaterea bacteriilor și la reducerea inflamației. 

Oregano este bogat în antioxidanți, compuși care ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi din organism, cum ar fi cancerul, bolile cronice sau de inimă. Mai multe studii de laborator au descoperit că oregano are un conținut ridicat de antioxidanți. Uleiul esențial de oregano este în special bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor cauzate de radicalii liberi. În combinație cu alte alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, oregano ar putea oferi doza consistenta de care are nevoie organismul nostru. 

Mai mult, medicii recomandă consumul de oregano și pentru proprietățile sale antibacteriene. Potrivit cercetărilor, uleiul esențial de oregano a ajutat la blocarea creșterii a două tulpini de bacterii care pot provoca infecții, Escherichia coli și a Pseudomonas aeruginosa. Un alt studiu mai avansat a comparat activitatea antimicrobiană a uleiurilor esențiale de oregano, salvie și cimbru, iar evaluările au constatat că unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva bacteriilor, după cimbru, a fost cel din oregano. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie