Motivele pentru care ar trebui să introduci avocado în dieta ta

Avocado este un fruct destul de unic, cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. De-a lungul timpului, numeroase studii au arătat potențialele beneficii pentru sănătate, astfel că, în prezent, avocado a devenit un aliment incredibil de popular în rândul persoanelor conștiente de valorile sale nutritive.

Avocado este un fruct extrem de hrănitor datorită unui conținut bogat în nutrienți, vitamine și minerale. Potrivit specialiștilor, o singură porție de 100 de grame de avocado obținem 26% din valoarea zilnică de vitamina K, folat, vitamina C, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, vitamina E, cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină) și B3 (niacină). Fructul nu conține colesterol sau sodiu și este destul de sărac în grăsimi saturate.

Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor nu se satură. Acest nutrient ajută la menținerea gradienților electrici în celulele corpului și îndeplinește diverse funcții importante. Avocado are un conținut ridicat de potasiu. O porție de 100 de grame ambalează 14% din doza zilnică recomandată. Mai multe studii arată că un aport ridicat de potasiu este legat de scăderea tensiunii arteriale, un factor de risc major pentru atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și insuficiența renală. 

Un sondaj dietetic a constatat că persoanele care consumă consumat avocado au un aport mult mai mare de nutrienți și un risc mai mic de sindrom metabolic. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie