Beneficii impresionante ale consumului de usturoiului și ghimbirului

Atât usturoiul, cât și ghimbirul sunt două alimente renumite pentru beneficiile oferite. Cercetările științifice au arătat că aceste ingrediente populare au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și pot oferi o anumită protecție împotriva bolilor. Combinarea lor poate avea, de asemenea, efecte impresionante. Puteți face acest lucru consumându-le în diferite feluri de mâncare cum ar fi cartofii prăjiți sau în supe.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii oferite de consumul de ghimbir și usturoi este capacitatea acestora de a reduce inflamația. Deși răspunsul inflamator al organismului este esențial pentru a vă menține sănătoși, inflamația cronică este legată de progresia multor afecțiuni, inclusiv a bolilor de inimă și a anumitor tipuri de cancer.

Usturoiul și ghimbirul conțin compuși puternici antiinflamatori ai plantelor care pot ajuta la inhibarea proteinelor pro-inflamatorii asociate cu inflamația cronică. Interesant este faptul că diferite preparate din usturoi conțin diferite tipuri de compuși organosulfurici antiinflamatori. 

Studiile arată că usturoiul și ghimbirul pot ajuta la reducerea markerilor stresului oxidativ, inclusiv a malondialdehidei, un compus extrem de reactiv și dăunător. Un studiu din 2015 a oferit persoanelor cu diabet de tip 2, nu mai mult de două grame de pudră de ghimbir pe zi timp de 12 săptămâni. La sfârșitul acestui tratament, au redus semnificativ nivelurile sanguine de malondialdehidă.

Cu toate acestea, dacă intenționați să luați doze mari de usturoi și suplimente de ghimbir, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră, deoarece acest lucru este deosebit de important dacă aveți o afecțiune sau luați anumite medicamente. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie