Beneficii consumului de ovăz și a produselor realizate pe baza acestuia

Ovăzul este una dintre cele mai sănătoase cereale. Sunt fără gluten și pot fi o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți importanți. Studiile arată că ovăzul și făina de ovăz oferă multe beneficii pentru sănătate, printre care scăderea în greutate, niveluri mai mici de zahăr din sânge și un risc redus de boli de inimă. 

Compoziția nutritivă a ovăzului este bine echilibrată, formată din carbohidrați și fibre. De asemenea, boabele de ovăz conțin mai multe proteine ​​și grăsimi decât majoritatea cerealelor, alături de vitamine importante, minerale și compuși vegetali antioxidanți. O jumătate de cană de fulgi de ovăz conține 51 de grame de carbohidrați, 13 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și 8 grame de fibre și doar 303 de calorii. Potrivit specialiștilor, ovăzul se numără printre alimentele cele mai bogate în nutrienți. 

Printre numeroasele beneficii oferite, ovăzul integral are un conținut ridicat de antioxidanți și compuși vegetali, numiți polifenoli. Avenantramidele, un grup unic de antioxidanți care se găsesc aproape exclusiv în ovăz, pot ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric. Această moleculă de gaz ajută la dilatarea vaselor de sânge și conduce la un flux de sânge mai bun. Totodată, bogat în fibre solubile beta-glucan, acesta ajută la reducerea nivelului de colesterol și zahăr din sânge, promovează bacteriile intestinale sănătoase și crește sentimentele de plenitudine.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie