Pepenele roșu – cea mai bună metodă de hidratare în sezonul cald

Hidratarea corectă este extrem de importantă pentru sănătatea organismului, deoarece lipsa lichidelor din organism pot provoca oboseală, dureri de cap, probleme ale pielii, crampe musculare, tensiune arterială scăzută și un ritm cardiac crescut. Mai mult, deshidratarea prelungită poate duce la complicații grave. Experții recomandă, în general, să beți mai multe pahare de apă pe zi pentru a vă satisface nevoile de hidratare. Apa potabilă este foarte importantă, însă vă puteți hidrata corpul și prin consumul de alimente.

Pepenele roșu este un fruct sănătos și unul dintre cele mai hidratante alimente pe care le poți consuma în sezonul cald. O cană de 154 grame conține peste 118 ml de apă, pe lângă unele fibre și mai mulți nutrienți importanți, inclusiv vitamina C, vitamina A și magneziu. De asemenea, este destul de scăzut în calorii, oferind doar 46 de calorii pe cană. 

Datorită conținutului ridicat de apă, pepenele roșu are o densitate calorică foarte mică. Asta înseamnă că o porțiune relativ mare de pepene verde conține foarte puține calorii. S-a dovedit că alimentele cu densitate scăzută în calorii ajută la scăderea în greutate, promovând senzație de sațietate și reducând pofta de mâncare.

În plus, fructul este bogat în antioxidanți puternici, inclusiv licopen, compus studiat pentru capacitatea sa de a reduce deteriorarea oxidativă a celulelor, care a fost legată de bolile de  inimă și diabet. Puteți adăuga pepene roșu în dieta voastră consumându-l sub formă de gustare răcoritoare sau garnitură. De asemenea, este folosit în mod obișnuit pentru a face salate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie