Consumul a 3 porții de cereale integrale pe zi poate reduce riscul de boli cardiace

Cercetările au descoperit o legătură între consumul bogat de cereale integrale și reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă. Potrivit noilor cercetări publicate în Journal of Nutrition, dieta pe bază de cerealele integrale este asociată cu reducerea taliei în dimensiune, îmbunătățirea tensiunii arteriale și reducerea zahărului din sânge. Studiul s-a dovedit benefic pentru adulții de vârstă mijlocie și vârstnicii care au consumat cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi, însă cei care au mâncat zilnic mai puțin de o jumătate de porție nu s-au descurcat la fel de bine. 

Obiectivul cercetătorilor în efectuarea studiului a fost determinarea modului în care consumul de cereale integrale versus consumul de cereale rafinate ar afecta diferiți factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv dimensiunea taliei, tensiunea arterială, zahărul din sânge, trigliceridele și colesterolul HDL. În urma cercetărilor, echipa de specialiști a constatat că dimensiunea taliei a crescut mai puțin în rândul celor care au ingerat mai multe cereale integrale, în timp ce glicemia și tensiunea arteriale sistolice au fost mai mari la persoanele care au consumat mai puține porții de cereale integrale. Consumul redus de cereale rafinate a fost, de asemenea, legat de o scădere medie mai mare a nivelurilor de trigliceride. 

Potrivit unui articol publicat în revista de sănătate Healthline, cerealele integrale conțin fibre și substanțe nutritive sănătoase pentru inimă. Mary-Jon Ludy, doctor și președinte al Departamentului de Sănătate Publică și Aliată și profesor asociat, Food & Nutrition la Bowling Green State University din Ohio, susțină că cerealele integrale sunt mai bune pentru noi, deoarece includ toate părțile comestibile ale bobului: tărâțe, germeni și endosperm. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie