Ce înseamnă să fii pescatarian și cum arată dieta lor zilnică?

Pescarienii sunt acele persoane care includ în dieta lor vegetariană pește și fructe de mare. Medicii indică numeroase motive pentru care oamenii aleg să renunțe la carne, însă încurajează consumul de pește. Adepții acestui stil de viață se bucură de numeroase beneficii pentru sănătate, datorită nutrienților oferiți. Acest articol explică mai multe despre beneficiile și dezavantajele unei diete pescetariană. 

Termenul de pescatarian a fost inventat la începutul anilor 1990 și este o combinație a cuvântului italian pentru pește, „pesce” și cuvântul „vegetarian”. În literatura științifică, această dietă este adesea descrisă ca „pesco-vegetariană” și este încorporată în spectrul vegetarianismului. Este o dietă în mare parte bazată pe consumul de plante, cereale integrale, nuci, leguminoase, produse și grăsimi sănătoase, fructele de mare jucând un rol cheie ca sursă principală de proteine. Mulți pescarieni mănâncă și lactate și ouă. Desigur, la fel cum dietele vegetariene pot varia foarte mult, la fel pot fi și pescatarianele. 

Potrivit cercetărilor, dietele pe bază de plante au multe beneficii dovedite, inclusiv un risc mai scăzut de obezitate și boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Un studiu a constatat că femeile care mănâncă pește slăbesc cel puțin 1,1 kg în fiecare an, spre deosebire de cele care consumă carne. Un alt studiu a concluzionat că pescatarienii au avut un risc mai scăzut de a dezvolta diabet zaharat (4,8%), comparativ cu omnivorii (7,6%). În plus, pescatarienii prezintă un risc de deces cu 22% mai mic din cauza bolilor de inimă, comparativ cu consumatorii obișnuiți de carne. 

O dietă pescatariană poate fi destul de sănătoasă. Mai mult, vă permite să evitați unele dintre problemele etice și de mediu legate de consumul de animale. În plus, acest mod de a mânca oferă mai multă flexibilitate și o anumită nutriție suplimentară în comparație cu o dietă vegetariană standard. În general, consumul unei diete pe bază de plante împreună cu unele fructe de mare este o alegere sănătoasă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie