Plante care ajută la stabilirea echilibrului hormonal

Există o mulțime de ierburi ale căror frunze, flori, rădăcini și semințe sunt utilizate în diverse scopuri. Deși sunt foarte apreciate pentru gustul oferit în bucătărie, interesant este faptul că oamenii le-au folosit și pentru asistență medicală, ritualuri spirituale și multe altele de mii de ani. Mai mult decât atât, în mod tradițional, unele plante medicinale au fost folosite pentru a echilibra nivelurile hormonale. 

Deși cercetările sunt limitate, unele dovezi sugerează că anumite plante ar putea influența nivelul hormonilor din corp, precum și alte funcții conexe ale sistemului endocrin. Iată două plante medicinale care ajută la stabilirea unuie hilibru hormonal:

Extractele concentrate de semințe de Nigella conțin un compus vegetal numit timochinonă. Aceste semințe au proprietăți medicinale, deoarece conțin timochinonă, un tip de fitonutrient sau compus vegetal. Cercetările timpurii, în principal la animale, sugerează că timochinona ar putea acționa ca estrogen în corpul dumneavoastră și ar putea oferi ameliorarea simptomelor în timpul menopauzei. Nigella sativa este, de asemenea, cunoscută sub numele de kalonji sau floare de fenicul. Florile sale produc semințe mici, bogate în antioxidanți. Aceste semințe au proprietăți medicinale, deoarece conțin timochinonă, un tip de fitonutrient sau compus vegetal.

Ashwagandha, cunoscut și sub numele de cireș de iarnă, ginseng indian sau Withania somnifera, este un arbust veșnic verde. Este foarte apreciat în medicina pe bază de plante, cu multe suplimente de ashwagandha, ceaiuri și pulberi de rădăcină disponibile pe scară largă. Se crede că acest adaptogen vă ajută corpul să depășească stresul, modelând axa hipotalamo-hipofizo-suprarenală (HPA) a creierului. 

Axa HPA produce și eliberează mai mulți hormoni, inclusiv cortizol, care inițiază răspunsul corpului la stres. Cortizolul vă ajută să treceți prin zile stresante și pline de evenimente. Cu toate acestea, conform studiilor la om și șobolani, un dezechilibru cronic al hormonului ar putea provoca tulburări endocrine, cum ar fi boala Addison și sindromul Cushing. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie