Persoanele cu diabet pot consuma tequila?

Persoanele cu diabet trebuie să aibă în vedere fapt că alcoolul poate afecta considerabil nivelul glicemiei. Chiar și așa, unii oameni se întreabă dacă tequila afectează mai puțin nivelul zahărului din sânge decât alte băuturi alcoolice. În ultimul timp, au apărut speculații potrivit cărora, această băutură ar avea efecte benefice pentru sănătate. 

Tequila este o băutură distilată făcută din sucul fermentat al unor plantelor ce conțin agavine, un tip de carbohidrați format din lanțuri lungi de fructoză. Agavinele acționează ca prebiotice, adică ca hrană pentru bacteriile intestinale benefice, deoarece nu sunt digerate de enzimele digestive din stomac. Studiile efectuate la șoareci arată că agavinele pot îmbunătăți compoziția microbiotei intestinale, reduc inflamația, promovează sentimente de plenitudine, îmbunătățesc rezistența la insulină. 

Unele dintre beneficiile oferite de agavine despre care se vehiculează că promovează sănătatea, pot fi, de asemenea, asociate cu scăderea în greutate. Pierderea în greutate este o strategie de tratament care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. 

Din păcate, agavinele și alte zaharuri din sucul de agave sunt transformate în etanol în timpul procesului de fermentare a tequilei. Mai mult decât atât, momentan nu există studii la oameni care să confirme aceste concluzii puternice cu privire la beneficiile potențiale pentru sănătate ale plantelor de agave, agavine sau tequila. 

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma orice tip de alcool, mai ales dacă aveți diabet sau dacă luați în prezent orice medicament. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie