Părinții nou-născuților au nevoie de 6 ani pentru a-și recupera somnul pierdut

Părinții la început de drum sunt uneori șocați să descopere cât de puțin dorm în primele șase luni de la nașterea copilului. De asemenea, ar putea fi descurajați să afle că tiparele lor de somn s-ar putea să nu revină la normal până când nou-născutul nu este pregătit pentru grădiniță. 

Un nou studiu publicat în revista Sleep a constatat că atât satisfacția părinților, cât și durata somnului au scăzut brusc după naștere, atingând punctul cel mai scăzut atunci când copilul se învârte în jurul vârstei de 3 luni. Durata și calitatea somnului femeilor au fost mult mai afectate decât ale bărbaților, indiferent dacă au alăptat sau nu copilul. În medie, femeile au pierdut o oră de somn noaptea,, în timp ce bărbații au pierdut aproximativ 15 minute de somn pe noapte. 

Mai mult, după scăderea accentuată a satisfacției și duratei somnului în primele luni postnatale, specialiștii de la Institutul German pentru Economic Research, Universitatea din Warwick și Universitatea din Virginia de Vest sunt de părere că somnul atât la femei, cât și la bărbați se recuperează complet abia după 6 ani de la nașterea primului lor copil.

Chiar și la patru până la șase ani după naștere, mamele dormeau cu 20 de minute mai puțin pe noapte decât înainte de a rămâne însărcinate, în timp ce tații dormeau cu 15 minute mai puțin. Efectele pe termen scurt ale nașterii asupra somnului parental sunt bine cunoscute, iar  studiul a confirmat aceste efecte.

„Scăderea pe termen lung cu 20 de minute în medie nu este o scădere majoră, dar totuși vă poate obosi mai mult”, a explicat Sakari Lemola, dr., Profesor asociat la Universitatea din Warwick din Regatul Unit și autor al studiului pentru revista Healthline. Descoperirile s-au bazat pe interviuri cu 4.659 de părinți care au avut un copil între 2008 și 2015. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie