Cât durează depresia postnatală și o puteți gestiona?

Prin comparație, dacă sarcina este un carusel plin de stări și emoții, atunci perioada postnatală este o tornadă emoțională, adesea plină de mai multe schimbări de dispoziție, plânsete, iritabilitate și ajustări hormonale sălbatice. 

Toate aceste răsturnări pot duce inițial la sentimente de tristețe, stres și anxietate, mai degrabă decât bucuria și exaltarea pe care le așteptați. Mulți oameni experimentează această perioadă delicată ca o parte normală a recuperării postnatale, însă dispar, de obicei, după 1-2 săptămâni de la naștere. Cu toate acestea, există mame care pot avea depresie postpartum (PPD) pe o perioadă mai îndelungată, caracterizată prin simptome mai severe.

Depresia postnatală, sau PPD, este o formă de depresie clinică care începe după nașterea unui copil. Simptomele frecvente includ: pierderea poftei de mâncare, plâns excesiv sau oboseală, dificultăți de apropiere cu bebelușul, neliniște și insomnie, anxietate și atacuri de panică, stare de copleșire, furie, deznădejde. 

Această perioadă este un moment deosebit de vulnerabil în care multe dintre cauzele comune ale depresiei clinice, cum ar fi modificările biologice, stresul extrem și schimbările majore ale vieții, au loc simultan. De exemplu, după naștere pot apărea următoarele: nu dormi la fel de mult, corpul tău se confruntă cu fluctuații hormonale majore, încercați să vă recuperați fizic  după momentul nașterii, care poate include intervenții medicale sau intervenții chirurgicale, apar responsabilități noi și provocatoare care v-ar putea face să vă simțiți o persoană singură, confuză și speriată. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie