Alimente sănătoase pe care trebuie să le consumi imediat după naștere

Pierderea kilogramelor acumulate în timpul sarcinii v-ar putea acapara mintea, însă când vine vorba de alimentație, există ceva și mai important pentru corpul tău, imediat după sosirea bebelușului: consumul de alimente care îți oferă energia de care ai nevoie pentru a te recupera. 

Supa de pui – se estimează că femeile care alăptează au nevoie de un litru suplimentar pe zi de lichid în comparație cu femeile care nu alăptează, din cauza fluctuației hormonale care elimină cantități drastice de apă. De asemenea, bulionul va umple electroliții în mod natural, fiind un amestec hidratant și sărat, în timp ce fideaua și puiul vor acoperi necesarul de carbohidrați.

Nu există un fel de mâncare ideală, însă somonul este destul de aproape de acest nivel când vine vorba de o putere nutritivă pentru noile mămici. Somonul, ca și alți pești grași, este încărcat cu un tip de grăsime numit DHA, crucial pentru dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului. Tot laptele matern conține DHA, dar nivelurile acestuia sunt mai mari în laptele femeilor care primesc mai mult DHA din dietele lor. Acest tip de grăsime obținut din somon vă poate ajuta, de asemenea, să îmbunătățiți starea de spirit. Studiile sugerează că poate juca un rol în prevenirea depresiei postpartum. 

Orezul brun – s-ar putea să fiți tentați să reduceți carbohidrații pentru a ajuta la pierderea în greutate, însă dacă acest proces se desfășoară prea repede poate afecta cantitatea laptelui pentru cel mic și, în plus, vă poate oferi o stare de letargie. Amestecați carbohidrați sănătoși, cu cereale integrale, precum orezul brun, pentru a vă menține nivelul de energie ridicat. Alimentele precum orezul brun oferă corpului caloriile necesare pentru a face lapte de cea mai bună calitate pentru bebelușul dumneavoastră.

Sucul de portocale – portabile și nutritive, portocalele sunt un aliment excelent pentru stimularea energiei. Portocalele și alte citrice sunt alimente benefice pentru alăptare, deoarece mamele au nevoie de mai multă vitamina C decât femeile însărcinate. Beți câte puțin suc de portocale de-a lungul zilei și veți obține beneficiul vitaminei C. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie