Ce trebuie să știi despre infertilitate

Infertilitate este un diagnostic rezultat după un an de eforturi și încercări de a rămâne însărcinată. Femeile care sunt capabile să conceapă, dar nu duc sarcina până la termen, pot fi, de asemenea, diagnosticate cu infertilitate. Totodată, femeile care au avut o sarcină încheiată cu succes, dar care nu au mai reușit niciodată să rămână însărcinate vor fi diagnosticate cu infertilitate.

Este de specificat faptul că infertilitatea nu este doar problema strict a unei femei, ci și bărbații se pot confrunta cu această afecțiune. De fapt, bărbații și femeile sunt la fel de probabil să aibă probleme de fertilitate. Conform Biroului pentru Sănătatea Femeilor, aproximativ o treime din cazurile de infertilitate pot fi atribuite infertilității feminine, în timp ce problemele bărbaților reprezintă o altă treime din cazurile de infertilitate. Cealaltă treime din cazuri poate fi cauzată de o combinație de infertilitate masculină și feminină sau este posibil să nu aibă o cauză cunoscută.

În general, infertilitatea la bărbați este legată de o serie de probleme legate de producția eficientă de spermă, numărul de spermatozoizi, forma, mișcarea și transportul spermei prin tuburile sistemului reproducător masculin. Există o varietate de factori de risc, afecțiuni medicale și medicamente care pot afecta, printre altele, și fertilitatea: vârsta înaintată, fumatul, consumul de alcool, supraponderabilitatea, expunerea la toxine, cum ar fi pesticide, erbicide și metale grele. 

Infertilitatea feminină poate fi cauzată de o varietate de factori care afectează sau interferează cu ovulația, atunci când oul matur este eliberat din ovar, cu fertilizare, atunci când spermatozoizii se întâlnesc cu ovulul în trompa uterină după ce au călătorit prin colul uterin și uter, cu implantarea, care are loc atunci când un ovul fertilizat se atașează în căptușeala uterului.

Există și în cazul femeilor o varietate de factori de risc, afecțiuni medicale și medicamente care pot afecta fertilitatea: vârsta înaintată, fumatul, consumul de alcool, supraponderabilitatea, anumite infecții cu transmitere sexuală (ITS) care pot afecta sistemul de reproducere. De asemenea, numeroase afecțiuni medicale pot afecta sistemul de reproducere feminin și pot provoca infertilitate la femei. Exemplele includ: tulburări de ovulație, dezechilibre hormonale, boală inflamatorie pelviană (PID), endometrioza, fibroame uterine, insuficiență ovariană prematură, cicatrici dintr-o operație anterioară. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie