Cât de mult zahăr ar trebui să consumăm pe zi?

Zahărul adăugat este cel mai nesănătos ingredient din dieta modernă, deoarece vă poate deteriora metabolismul pe termen lung. Consumul de zahăr este legat de creșterea în greutate și de diferite boli, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Dar cum ne putem da seama când este prea mult?

Este foarte important să se facă distincția între zaharurile adăugate și zaharurile naturale, cele care apar în mod natural în fructe și legume, alimente cu un conținut bogat de apă, fibre și diferiți micronutrienți. Zahărul adăugat este principalul ingredient folosit în fabricarea dulciurilor și, totodată, prezența lui este abundentă în multe alimente procesate, cum ar fi băuturile răcoritoare și produsele la cuptor. 

Cele mai frecvente zaharuri adăugate sunt zaharoza și siropul de porumb, cu un conținut ridicat de fructoză. Pentru a pierde în greutate și a vă optimiza sănătatea, faceți tot posibilul să evitați alimentele care conțin zaharuri adăugate. De asemenea, nu uitați că zaharurile adăugate pot include și zaharuri naturale. Un exemplu în acest sens poate fi adăugarea de miere în bolul cu fulgi de ovăz, ingredient care conține deja zahăr adăugat dintr-o sursă naturală. 

Consumul excesiv de zahăr a fost asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă, anumite tipuri de cancer, cariile dentare, afecțiunile hepatice și multe altele. Din păcate, nu există un răspuns cert legat de un aport zilnic de zahăr care să nu afecteze sănătatea. Unii oameni pot consuma cantități mari de zahăr fără să le facă rău, în timp ce alții ar trebui să-l evite cât mai mult posibil.

Potrivit American Heart Association (AHA), cantitatea maximă de zaharuri adăugate pe care ar trebui să le consumați într-o zi este: 150 de calorii pe zi pentru bărbați (37,5 grame sau 9 lingurițe) și 100 de calorii pe zi pentru femei (25 de grame sau 6 lingurițe).

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie