Beneficiil consumului de ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde cu suc de lămâie este o băutură liniștitoare pe care o puteți savura în orice moment al zilei. Este plină de aromă, delicioasă și ușor de preparat. De asemenea, este extrem de hrănitoare, iar cercetările au constatat că este asociată cu o listă lungă de beneficii potențiale pentru sănătate. 

Atât ceaiul verde, cât și lămâia sunt ingrediente bogate în antioxidanți, compuși care ajută la protejarea împotriva inflamației și a deteriorării celulelor din cauza oxidării. Ceaiul verde, în special, este bogat în antioxidanți precum galatul de epigalocatechină (EGCG), quercetina, acidul clorogenic și teogalina, în timp ce lămâia oferă o sursă bună de acid ascorbic, hesperidină, naringină și acid ferulic. Cercetările sugerează că antioxidanții joacă un rol esențial în sănătate și în prevenirea bolilor, însă această combinație se pare că ajută și la protejarea împotriva afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, canceru și obezitatea.

În plus, ceaiul verde cu lămâie poate fi un plus excelent pentru o dietă care să vă scape de kilogramele în plus. De fapt, mai multe studii au sugerat că ceaiul verde poate sprijini pierderea în greutate și poate stimula arderea grăsimilor. Potrivit unei analize pe bază a 15 studii, consumul de ceai verde cu cantități mai mari de EGCG timp de cel puțin 12 săptămâni a fost legat de scăderea greutății și a grăsimii corporale.

Interesant este faptul că unele cercetări sugerează că ceaiul verde ar putea ajuta la îmbunătățirea controlului glicemiei și la protejarea împotriva diabetului de tip 2. Potrivit unei analize, consumul de ceai este legat de un risc mai scăzut de diabet de tip 2 și de complicații legate de diabet. Mai mult decât atât, consumul regulat de ceai poate reduce, de asemenea, inflamația și poate spori capacitatea organismului de a utiliza insulina eficient, hormonul care transportă zahărul din sânge în celule. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie