Top 3 uleiuri sănătoase pentru gătit

Oamenii folosesc uleiuri în mod regulat pentru a pregăti tot felul de mâncăruri, inclusiv carne, ouă, legume, sosuri și anumite preparate cu cereale. Deși uleiurile nu sunt tocmai sănătoase, adesea încercăm să alegem răul cel mai mic. Acest lucru este din cauza faptului că uleiurile de gătit au o serie de puncte de fum sau temperaturi la care nu mai sunt stabile. Acest articol trece în revistă 3 uleiuri de gătit mai sănătoase care tolerează fierberea la căldură ridicată.

Uleiul de măsline a fost mult timp standardul de aur în bucătăriile din întreaga lume. Are o aromă subțire de piper sau ierburi și o puteți folosi pentru coacere, saltire sau pansamente reci. Uleiul de măsline este bogat în vitamina E, care acționează ca un antioxidant. Acidul gras primar din uleiul de măsline este o grăsime monoinsaturată numită acid oleic, despre care studiile au arătat că pot avea proprietăți anticancerigene și antiinflamatoare. 

Uleiul de avocado are un punct de fum de aproximativ 520 ° F (271 ° C), făcându-l ideal pentru gătitul la temperaturi ridicate. Are un gust neutru și îl puteți folosi în mod similar cu uleiul de măsline, deoarece au aproximativ aceeași compoziție nutrițională. Unele studii efectuate pe animale au indicat că o parte dintre compușii uleiului de avocado pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului LDL (rău) și a trigliceridelor. O analiză a concluzionat că își menține calitatea nutrițională la temperaturi scăzute și ridicate, iar calitatea și compoziția nutrițională a uleiului de avocado depind de diverși factori, inclusiv în cazul în care avocado au fost cultivate și metoda de extracție utilizată. 

Uleiul de cocos este o opțiune mai controversată în rândul specialiștilor. Deși conține în mare parte grăsimi saturate, care pot fi asociate cu un risc mai mare de boli de inimă, unele studii arată că există și compuși care promovează sănătatea, care luptă împotriva inflamației și a daunelor oxidative. În plus, uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu și acid lauric, care pot oferi beneficii pentru sănătatea inimii și pierderea în greutate.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie