Modul în care stresul homofobiei afectează mintea și corpul persoanelor LGB

Expunerea la hărțuire, discriminare și violență din cauza orientării sexuale sau a identității de gen poate provoca daune grave calității generale a vieții unei persoane, relației cu ceilalți, chiar mijloacelor de trai.

În ultimii ani, cercetările au arătat efectele infracțiunilor violente, discriminării la locul de muncă sau acasă și statutul socio-economic mai scăzut pe care le pot avea asupra vieții persoanelor LGBTQIA +, pentru a numi câteva exemple. Totodată, noile cercetări din revista Health Psychology, expuse în Healthline, se referă la cât de dăunătoare poate fi expunerea susținută la atitudini și comportamente homofobe la nivelurile de stres ale unei persoane. 

Noul studiu sugerează că acest lucru poate avea un potențial efect domino negativ asupra sănătății acelei persoane, ducând la alte probleme cronice grave de sănătate pentru persoanele lesbiene, gay sau bisexuale. 

Pentru studiu, autorul principal David M. Huebner, dr., Profesor asociat de prevenire și sănătate comunitară la Școala de sănătate publică a Institutului Milken al Universității George Washington, și echipa sa au chestionat 134 de americani care s-au identificat ca fiind lesbiene, gay sau bisexuale. Cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani, participanții au fost aduși în studiu prin intermediul rețelelor sociale și recrutați la un festival de mândrie LGBTQIA +. Participanții au fost, de asemenea, aproape uniform împărțiți între bărbați și femei.  

Tensiunea arterială a fiecărei persoane a fost monitorizată pe tot parcursul experimentului, iar probele de salivă au fost colectate pentru a analiza nivelurile de cortizol, hormonul stresului. Rezultatele au arătat că ambele grupuri au avut ritm cardiac ridicat și tensiune arterială sistolică și diastolică în timpul procesului de interviu. 

Grupul căruia i s-a spus că intervievatorul a avut puncte de vedere homofobe a prezentat salturi mai mari ale ritmului cardiac și ale tensiunii arteriale sistolice în timp ce auzea întrebările și scăderi mai mici ale tensiunii arteriale sistolice în perioada de recuperare.

În mod similar, creșterea cortizolului numai în grup a condus la a crede că au fost chestionați de o persoană potențial homofobă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie