Parcurgerea a 1.000 de pași pe zi vă poate crește durata de viață

Noile cercetări au descoperit că mersul îndelungat vă poate prelungi viața. Constatările prezentate în cadrul Conferinței privind stilul de viață și sănătate cardiometabolică au explicat motivele pentru care persoanele care au făcut mai mulți pași în fiecare zi prezintă un risc semnificativ mai mic de deces comparativ cu persoanele prinse într-o viață sedentară. 

Dovezile anterioare au descoperit că mersul pe jos vine cu o serie de efecte pozitive asupra sănătății precum îmbunătățirea sistemului cardiovascular și a sănătății mintale, alături de o calitate mai bună a somnului. Nu trebuie să vă angajați în plimbări lungi zi de zi pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate. Este suficient să faceți activități zilnice care să implice un anumit efort fizic. 

„Mersul pe jos este cea mai ușoară și mai ieftină formă de exerciții moderate. În afară de pantofii de susținere, nu necesită niciun echipament specific și, pentru că nu trebuie să te împingi suficient de tare ca să transpiri pentru a profita de beneficii, nici nu ai nevoie de haine speciale”, a spus dr. Elizabeth Gardner, un specialist în medicina sportivă. 

Pe termen scurt, persoanele care merg mai mult își îmbunătățesc compoziția corpului și forma fizică. Pe termen lung, mai mulți pași zilnici pot reduce riscul de boli coronariene, evenimente cardiace și deces. Activitatea fizică, cum ar fi mersul pe jos, poate crește, de asemenea, forța musculară și poate ajuta la prevenirea căderilor și a leziunilor. 

Alte studii au descoperit că mersul pe jos, chiar și pe îndelete, reduce simptomele depresiei și stimulează emoțiile și sentimentele pozitive în rândul adulților în vârstă. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie