De ce ar trebui să introducem semințele de Chia în alimentație?

Semințele de chia conțin cantități mari de fibre și acizi grași omega-3, o mulțime de proteine ​​de înaltă calitate și mai multe minerale și antioxidanți esențiali care pot îmbunătăți sănătatea digestivă, nivelul sanguin și reduc factorii de risc pentru bolile de inimă și diabet.

Aceste semințe sunt mici, plate și ovale, cu o textură strălucitoare și netedă. Culoarea lor variază de la alb la maro sau negru. Pot fi înmuiate și adăugate în terci, transformate în budincă, utilizate în produse de patiserie sau pur și simplu presărate deasupra salatelor sau iaurtului. Datorită capacității lor de a absorbi lichid și de a forma un gel, ele pot fi folosite și pentru îngroșarea sosurilor sau ca înlocuitor de ouă.

Mai mult de 80% din conținutul de carbohidrați din semințele de chia vine sub formă de fibre. O singură uncie (28 de grame) de semințe de chia are 11 grame de fibre, ceea ce reprezintă o parte semnificativă din aportul zilnic de referință. Fibrele din semințele de chia sunt în principal solubile și mucilagii, substanța responsabilă pentru textura lipicioasă a semințelor de chia. Acestea pot fi, de asemenea, fermentate în intestin, îmbunătățind sănătatea colonului. 

Una dintre caracteristicile unice ale semințelor de chia este conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3 benefici pentru inimă. Aproximativ 75% din grăsimile oferite constau din acidul alfa-linolenic omega-3, iar aproximativ 20% constau din acizi grași omega-6. Mai mult decât atât, semințele de chia sunt cea mai cunoscută sursă de acizi grași omega-3 pe bază de plante, chiar mai bună decât semințele de in.

În plus, semințele de chia sunt o sursă excelentă de multe minerale esențiale, însă este o sursă slabă de vitamine. Sunt bogate în mangan, fosfor, cupru, seleniu, fier, magneziu și calciu. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie