Benzenul cancerigen găsit în unele produse de protecție solară ar trebui să ne îngrijoreze?

Institutul Național pentru Sănătate și Securitate în Muncă definește benzenul ca fiind cancerigen și enumeră „inhalarea, absorbția pielii, ingestia, contactul cu pielea și / sau ochii” ca posibile căi de expunere. Au fost detectate 78 de produse de protecție solară sau de calmare a arsurilor cu niveluri ridicate de benzen, conform unui sondaj realizat de farmacia virtuală Valisure. 

În testul de laborator efectuat de farmacia virtuală, au fost examinate 294 de loturi unice de produse de îngrijire solară de la 69 de companii diferite. Rezultatele testului au constatat că 27% din probele testate conțin benzen detectabil, în timp ce unele loturi conțineau de 3 ori limita de concentrație admisă de Food and Drug Administration (FDA). Produsele detectate cu benzen variază de la geluri, spray-uri și loțiuni atât în formulări minerale, cât și chimice.

Benzenul a fost asociat cu cancerele de sânge, cum ar fi leucemia, fapt pentru care aceste constatări îngrijorătoare devin de interes general, având în vedere că produsele sunt folosite la scară largă. Mai multe studii efectuate de cercetările FDA au arătat că substanțele chimice din produsele de protecție solară se găsesc în sânge la niveluri ridicate după aplicarea pielii. 

Poate fi prea devreme pentru a spune care este semnificația deplină a raportului, dar cu toate acestea, experții spun că siguranța solară trebuie să fie o prioritate, iar protecția solară este doar un aspect al protejării. Dacă nu utilizați protecție solară, asigurați-vă că sunteți extrem de precaut cu privire la evitarea expunerii la razele UV.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie